Pagina 1 van 3

Gezocht ambassadeurs voor diabeteskatten, gezocht permanente baasjes!!

Geplaatst: 02 jan 2017 12:08
door Stichting Beertje
Beste collegaforumleden,

Dotje – Jochemstichting, Pien – Asiel Zeist, Mr. Blue (Vince) – St. Beertje/Asiel Zeist, Monnie – Dierenasiel Amsterdam Noord/Oostzaan, Kees – Dierenopvang Maasland, En ………. al die anderen ook.

Afgelopen weken zijn er weer oproepen geweest voor een aantal diabeteskatten die op plekken zaten (bijvoorbeeld asielen) waar ze niet ingesteld kunnen worden op insuline. Dat is écht niet goed voor de kat. Gelukkig is het gelukt om voor deze katten tijdelijke opvang te vinden waardoor de eerste zorg geregeld is!
Dit zijn echter geen permanente oplossingen. Alleen al omdat diabeteskatten van de toekomst ook een plekje zullen zoeken waar ze zo snel mogelijk de eerste zorg kunnen krijgen als ze nog niet ingesteld zijn.

Ik ga ervan uit dat iedereen die aangesloten is bij dit forum op een of andere manier weet hoe het is om diabeteskatten als huisgenoot te hebben, hoe ontzettend mooi de band kan zijn die je door de wat intensievere zorg voor je kat met hem/haar opbouwt en ook wat die extra zorg betekent!
Het lijkt me zo fantastisch als we met zijn allen ambassadeur kunnen zijn voor deze en toekomstige diabeteskatten en als we met zijn allen actief op zoek gaan naar de beste permanente baasjes. Want niemand kan toch beter uitleggen hoe het is om een diabeteskat in huis te hebben dan wij??!!

Wie o wie wordt ambassadeur voor deze katten en gaat daadwerkelijk op zoek naar permanente baasjes voor deze lieverds die er ook niets aan kunnen doen dat ze diabetes hebben? Wie o wie wil actief gaan netwerken (algemene oproepen helpen immers onvoldoende) om nieuwe goede baasjes te vinden die één of twee diabeteskatten permanent willen en kunnen opvangen?

O ja, tijdelijke opvangplekken zijn natuurlijk ook meer dan welkom! Laat óók maar weten!

PS.
Als er iemand is die enig idee heeft hoe we een mooie grote campagne voor permanente baasjes voor deze katten zouden kunnen opzetten neem dan vooral contact met mij op!

Emilie

Geplaatst: 02 jan 2017 13:13
door TamaraH
Hai Emilie, ik werf al actief. Maar helaas zien veel mensen erg op tegen een dier met extra zorg.

Grote campagne: landelijke media benaderen. Een bekend iemand zover krijgen dat die ambassadeur wordt.

Op lokaal niveau misschien oproepen ophangen bij dierenartsen / dierenspeciaalzaken.

Geplaatst: 02 jan 2017 16:33
door Geisha
In de rubriek 'Kletshoekje' is Dia in 2014 het onderwerp gestart; 'Wie heeft er nog ideeën over hoe we (asiel)katten met diabetes kunnen redden? Even zoeken want het staat wat verder weg, pagina 3.

Geplaatst: 02 jan 2017 20:48
door Geisha
Ik ben nu pleeg adres voor poes Buikje van Dierenasiel Amsterdam Noord/Oostzaan. Zij heeft diabetes. Komende vrijdag of zaterdag wordt zij opgehaald door haar nieuwe baasje.

Geplaatst: 02 jan 2017 22:00
door Corine
Marianne Thieme vragen om ambassadeur te worden ?

Geplaatst: 03 jan 2017 20:57
door Geisha

Geplaatst: 04 jan 2017 12:41
door Geisha
Dinsdag 14 november is het Wereld Diabetes Dag.(voor mensen)
Bij dierenartsen etc wordt de maand november diabetes bij huisdieren uitgelicht, november; diabetes maand.
Duurt nog een poosje voordat het weer november is. Misschien dan een grote actie plannen met de dierenbescherming? Volgens mij heeft dierenbescherming een PR afdeling die goed is met media etc.

Geplaatst: 05 jan 2017 22:53
door Dia
Oh nee geen dierenbescherming doe ik niet aan mee.

Geplaatst: 06 jan 2017 11:10
door Marielou
Nee, inderdaad geen Dierenbescherming!

Geplaatst: 06 jan 2017 15:08
door Stichting Beertje
Wat fijn zoveel reacties. Volgende week heb ik het weer wat minder druk!
Ga dan weer reageren! Ondertussen ben ik benieuwd naar nog meer reacties :-)