Remissie

Gesloten
Gebruikersavatar
Neeltje
Berichten: 73612
Lid geworden op: 13 mar 2009 17:48
Insuline: was Caninsulin
Woonplaats: -

Remissie

Bericht door Neeltje »

Het is mogelijk dat een kat met diabetes na aanvang van de behandeling met Caninsulin uiteindelijk toch weer insuline-onafhankelijk wordt. Het kan dus voorkomen dat na een aanvankelijke stijging van de dosis Caninsulin, de insulinebehoefte gaat dalen en zelfs kan verdwijnen.
Er wordt gedacht dat het opheffen van gluco- en lipotoxiciteit hierin een rol speelt; wanneer de ß-cellen worden ontlast door de injecties Caninsulin, en daardoor de glucose- en vrije vertzuurconcentraties dalen, kunnen de ß-cellen zich herstellen en zijn deze beter in staat om aan de insulinebehoefte te voldoen.
Afhankelijk van hoeveel insuline nog kan worden afgegeven, zal dit al dan niet voldoende zijn om onafhankelijk te worden van injecties met Caninsulin. Er zijn gevallen bekend waarin katten met diabetes pas na een jaar behandeling met insuline in remissie gingen.

Om een zo hoog mogelijke kans op remissie te houden, is het van belang de regulatie van diabetes zo goed mogelijk uit te voeren. Daarom is het van belang regelmatig te controleren. Regelmatige controles worden gemakkelijker als een eigenaar zelf thuis de bloedglucoseconcentratie kan meten.

bron: fa. Intervet/Schering-Plough Animal Health
Gesloten