Pagina 1 van 1

Geplaatst: 02 aug 2015 16:16
door Brigitte
Op Kattenplaza is er weer een geval stommiteit. Personeel dacht dat een (half) paracetamolletje geen kwaad zou kunnen, want "vroeger deed m'n moeder dat ook altijd". De kat heeft het niet overleefd, z'n lever is eraan gegaan.

Hoewel het logisch zou moeten zijn, toch een waarschuwing: een kat is geen klein mensje en je mag nooit humane geneesmiddelen aan een kat geven, behalve op voorschrift van je dierenarts. Zelfs een kinderdosis of een fractie van een kinderdosis kan dodelijk zijn. Kattenlevers zijn zeer kwetsbaar en gifstoffen/medicijnen waar honden en mensen geen problemen mee hebben, kunnen ze simpelweg niet verwerken. Buitengewoon gevaarlijk zijn daarbij pijnstillers als Paracetamol, Ibuprofen en Aspirine (hoewel laatstgenoemde in een lage dosis tegenwoordig wel eens bij hartpatiƫntjes wordt voorgeschreven).

Als je kat iets mankeert en je je afvraagt of ie medicijnen nodig heeft, is je eerste aanspreekpunt altijd de dierenarts. De enige uitzondering hierop vormt diabetes :smiling cat: