Pagina 1 van 1

Madonna als suikerdame

Geplaatst: 26 nov 2009 21:14
door Natascha
In februari 1997 wilde ik voor mijn verjaardag graag een poezekind erbij hebben, we hadden al twee katers van bijna twee jaar en ik wilde er graag een dame van een jaar of twee bij hebben.
Wij naar het asiel en daar lag ze dan hoor heel klein en onschuldig in een mandje, ik was verkocht. De achtergrond van Madonna was onbekend, ze was als zwerfkatje van de straat geplukt en haar naam heeft ze te danken aan het feit dat ze krols stond te "dansen" toen er een liedje van Madonna op de radio was.
Toen we haar begin maart 1997 op gingen halen was ze erg rustig en bij thuiskomst maakte ze kennis met onze twee katers Rakker en Benito, gelukkig waren de heren erg lief voor kleine Madonna.
Madonna bleek al snel een schichtig en terughoudend meisje te zijn en bij iedere handbeweging werd ze bang en verstopte ze zich, waarschijnlijk had ze geen leuk leven op straat of misschien wel bij iemand in huis gehad.
Ik heb flink wat tijd en geduld in haar gestoken en naar verloop van tijd had ze door dat mensen toch wel leuk en aardig kunnen zijn, alleen bezoek vond ze nog erg eng. In Augustus 1997 is onze kleine Lu als kitten van 7 weken bij ons gekomen en dat ging gelukkig ook meteen goed.
Na ongeveer een jaar is Madonna helemaal los gekomen en als er bezoek komt zullen ze weten dat ze er is, ze laat niemand met rust en wil van iedereen aandacht. :animal_cat:

In mei dit jaar begon Madonna gewicht te verliezen dus ik met haar naar de dierenarts en daar werd gezegd dat het waarschijnlijk ouderdom was, ze hebben haar geboortedatum in het asiel geschat op 15-01-1995 maar volgens dierenarts kon ze makkelijk een jaartje ouder zijn want leeftijd schatten is moeilijk bij katten van 2 a 3 jaar.
Ik was gerust gesteld en heb Madonna mee naar huis genomen.
Rond half Oktober begon ik me toch weer zorgen te maken want Madonna begon nog meer af te vallen, staar in haar ogen en ze leek onzindelijk te worden. Het was ook een paar keer zo dat ze bij de verkeerde voordeur stond als ze naar binnen wilde, ik dacht "ze word vast dement".
Op 19 oktober 2009 ben ik terug naar de dierenarts gegaan en toen is er bloed afgenomen. Na 2 uurtjes werd ik gebeld met de mededeling dat Madonna suikerziekte had, in eerste instantie bleef ik rustig want het was immers goed te behandelen volgens de dierenarts.
De volgende avond ben ik met Madonna naar de dierenarts gegaan om insuline te leren spuiten en de dag erna ben ik zelfstandig gaan spuiten, ik vond het doodeng want ik heb iets tegen naalden maar na een paar keer spuiten vond ik het al snel normaal.
Na veel geklooi en gedoe bij de dierenarts kreeg ik het idee dat ze niet zo heel veel verstand van diabeetjes hadden en toen ik mijn kleine Donna (na een week klooien) mee naar huis kon nemen met een BSS waarde van 1.8 mmol, wist ik dat het echt niet goed was en ik was zwaar in paniek.
Ik heb Madonna bij thuiskomst meteen eten gegeven en ben achter de pc gekropen om me vervolgens in te schrijven op dit forum, had ik maar eerder geweten dat dit forum bestond.
Ik werd meteen overspoeld met tips, maar de belangrijkste was toch wel om zelf haar bss te gaan meten om haar ze goed ingesteld te krijgen. Die gedachte vond ik doodeng, ik moest zelf bloed gaan prikken bij mijn poezekind.
Bij binnenkomst van de glucosemeter heb ik zeer aandachtig de handleiding door genomen en toen moest het toch maar gebeuren.
De gedachte om in haar oortje te prikken stond me totaal niet aan maar ik heb het wel als eerst geprobeerd,het ging voor geen meter.
Ik ben daarna in het voetkussentje gaan prikken en dat ging eigenlijk meteen goed, dus mijn eerste zelfmeting viel me reuze mee.
Na drie keer pootje prikken vond Madonna het echt niet leuk meer dus ben ik toch maar weer oortje gaan proberen en dat ging wonder boven wonder goed, nu prik ik alleen nog maar oortje.
Het oortje warm maken met een washandje vind Madonna echt niet leuk dus verwarm haar oortje nu met warme adem, klinkt raar maar voor ons werkt het.
Dankzij het zelf meten van de bss en alle hulp die ik hier heb gekregen :kittyhug: begin ik mijn "oude" Madonna weer terug te krijgen en heb ik geen Madonna met "ouderdomskwalen" meer.

Madonna heeft nu sinds twee weken ook koolhydraatarm voer en het gaat nu heel erg goed met haar. Zelf ben ik inmiddels ook gewend aan het feit dat ik een diabeetje in huis heb die net even wat meer zorg nodig heeft dan de anderen.

Geplaatst: 26 nov 2009 21:26
door Neeltje
Wat mooi geschreven, complimenten!

Geplaatst: 27 nov 2009 00:32
door Marielou
Fijn verhaal over een lief poezekind.

Geplaatst: 27 nov 2009 06:22
door Brigitte
Mooi verhaal!

Geplaatst: 27 nov 2009 08:51
door Claudia
Wat een mooi en lief verhaal

Geplaatst: 27 nov 2009 13:05
door Bea
Jij boft met dit vrouwtje Madonna en volgens mij boft je vrouwtje met jou.

Geplaatst: 06 dec 2009 11:50
door Sandeman
Wat een mooi verhaal over jouw Madonna. Zit nu een paar weken op dit forum, maar nog nog lang niet alles gelezen.
Ga die warme adem tip ook bij Keesje proberen. Ze is erg lastig te prikken ,duurt echt lang voordat er een druppeltje komt. :kittyhug: Voor Madonna de rest van de beestenboel

Geplaatst: 06 dec 2009 11:57
door Anke
Geweldig verhaal over Madonna :kittyhug1: