Pagina 1 van 1

bloedsuiker

Geplaatst: 03 feb 2019 16:59
door IMM
Hallo, begin december jl. is bij onze 12-jarige kater diabetes gediagnosticeerd. Wij zijn ons kapot geschrokken en durfden eerst helemaal niet te spuiten; gelukkig heeft onze jongste dochter doorgezet en heeft zij samen met haar oudere zus de behandeling gezamenlijk verzorgd (incl. bloedsuiker prikken)!

En gelukkig verkregen wij via internet en van een paar lieve “katten mensen” meer informatie en nuttige adviezen! Zo zijn we ook overgestapt op koolhydraat-arm natvoer. Het is haast een wonder: inmiddels hoeven we geen insuline meer te spuiten en lijkt hij hersteld! Wij vermoeden dat de combinatie van Prednison (tegen maagontsteking) en de overgang naar dieet-brokjesvoer (voorgeschreven door de dierenarts: “lichtverteerbaar”, maar - naar nu blijkt - heel suikerrijk) ruim een half jaar vóór zijn diagnose niet goed is geweest...

Inmiddels krijgt onze kater al enkele weken geen insuline meer en hij lijkt helemaal “in zijn sas”: met elke dag wel “een gekke bui” - hij lijkt zelfs iets jonger geworden ;-) Wat zijn wij blij voor hem (en met hem)! Maar het verontrust ons wel een beetje dat hij midden overdag tot ‘s avonds vlak voordat hij zijn eten krijgt een lage bloedsuiker heeft van ca. 4 (hij krijgt zijn eten 2x per dag: ‘s ochtends en ‘s avonds). Terwijl wij hebben vernomen dat een “normale bloedsuiker” bij katten tussen 5-9 zit, klopt dat?

Is er mogelijk nog wel iets aan de hand met onze kater of hoeven wij ons hier geen zorgen over te maken? Alvast bedankt voor jullie reactie en met vriendelijke groet,

IMM

Re: bloedsuiker

Geplaatst: 03 feb 2019 17:13
door Tamara78
Welkom. Een nuchtere waarde van 4 is heel normaal hoor

Re: bloedsuiker

Geplaatst: 03 feb 2019 17:14
door IMM
super, goed om te weten, bedankt!

Re: bloedsuiker

Geplaatst: 03 feb 2019 18:09
door Jennie
We zien hier bij katjes die geen insuline meer krijgen zelfs waardes van ergens rond de 2,5 mmol. Dat komt ook omdat de metertjes vaak wat naar beneden afwijken.
Fantastisch dat hij hersteld is: inderdaad kh-arm voer en geen prednison meer doet wonderen.