Daisy: Diabetes en Cushing, een jaar later

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Daisytibbe
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 nov 2018 21:35
Insuline: Lantus
Woonplaats: Leeuwarden

Daisy: Diabetes en Cushing, een jaar later

Bericht door Daisytibbe » 19 dec 2019 08:51

Mijn verhaal...
In oktober 2018 begon Daisy mager te worden. Met haar eetlust was niks mis. Uiteraard afspraak gemaakt bij de dierenarts. Die stelde een bloedonderzoek voor, en belde al snel de uitslag door: er was niet veel bijzonders gevonden, maar haar glucose gehalte was erg hoog.
Een paar dagen later was ook de suiker in de urine hoog, waarna de diagnose diabetes werd gesteld en het circus begon te draaien…. Caninsulin en Royal Canin dieetvoer.
Ondertussen was Daisy extreem hongerig geworden. Niks was meer veilig. Onder het avondeten moesten we haar op de gang zetten anders snaaide ze de gehaktballen van je bord als je even niet oplette. ALLES was eetbaar, van koffiepad tot een spruitje. Om gek van te worden.
Ze begon ook heel veel te drinken en ook veel te plassen.

Ik kwam op het forum op deze site terecht. Hoorde over het fructosaminegehalte. Dat was bij Daisy niet hoog en riep vragen op.
Ik las van alles en nog wat op het forum en begon steeds meer te twijfelen aan de behandeling van de dierenarts. Ging over op Hills voer, maar daar kreeg Daisy geen goede ontlasting van.
De dosis insuline ging steeds meer omhoog, maar het resultaat bleef achter.

Ik wilde wel overstappen op Lantus, maar Daisy laat zich heel moeilijk in het oor prikken. Ze vindt dit echt helemaal niks, ook al staat er een beloning tegenover.

Ondertussen ging het steeds slechter met Daisy. Ze bleef extreem snaaierig en bleef hoge waardes houden. Was onrustig en lag het liefst op de koude vloer.

Ik besloot naar een specialist te gaan en kwam bij de Tweede Lijn in Zwolle terecht.

Om een lang verhaal kort te maken: Daisy bleek de ziekte van Cushing te hebben.
Eindelijk wisten we wat er aan de hand was en waarom de insuline niet werkte. Het duurde nog een flinke poos voordat Daisy goed ingesteld was op de medicijnen voor Cushing en op de insuline. Ik geef haar nu Lantus, maar gebruik de Solo starpen. Ik meet haar bloedsuikers wel maar niet twee keer per dag. En het gaat het goed!!

Ik heb besloten om het advies van de dierenarts te volgen en haar Royal Canin Diabetic te blijven geven. Ik weet dat dit voer op deze site niet populair is, maar de waardes van Daisy zijn vrij vlak. Ongeveer rond de 8. Geen hoge uitschieters of lage waardes. Ze doet het er prima op. Ze is voor een groot deel weer de oude Daisy geworden. Nog steeds wel gespitst op eten, maar niet meer dat extreme. We kunnen met de feestdagen weer hapjes op tafel zetten…..
Gebruikersavatar
Fieah
Berichten: 1161
Lid geworden op: 30 jan 2019 09:39
Insuline: Lantus
Woonplaats: België
Contacteer:

Re: Daisy: Diabetes en Cushing, een jaar later

Bericht door Fieah » 29 dec 2019 10:12

oh ik wist niet dat Cushing ook bij katten voorkwam! ik heb ooit een verzorgpaardje gehad die Cushing had.

Dat eten stelen heeft Wafel ook nog altijd niet helemaal afgeleerd...
Plaats reactie